artworks1slidertekst
broennums-1030x255-med-tekst-ny
essentials2slidertekst
lager-1030x255
loebere-1030x255-med-fed-tekst
soft-dream-lux1030tekst
structureslidertekst
trapper-1030x255-med-tekst-ny

Redaktionelt skrevet af Aulin

I en tid med intensivt fokus på personlig velvære og godt helbred er det helt naturligt, at indeklimaet i såvel hjemmet som virksomheden også er til debat.

Tænker man sig ikke om, når man indretter, kan det hurtigt ende galt. Der skal ikke alene gøres status over de komponenter, boligen er bygget op af, men også over de forskellige tekstiler, stoffer og gulvbelægninger, man vælger at beklæde boligens vandrette og lodrette flader med. Og så skal der desuden aflives en hårdnakket myte. En gammel tommelfingerregel for støvallergikere er, at trægulve giver mindre støv og derfor bedre indeklima end gulvtæpper. Men så simpelt er det desværre ikke. På et trægulv er der intet, der binder støvet.

Og medmindre man støvsuger og vasker gulvet dagligt, hvirvles der en ganske alvorlig mængde støvpartikler op, når der er bevægelse i rummet. I modsætning hertil fanger et gulvtæppe støvet, så det ikke flyver frit omkring i boligen.

 

Den rare solafskærmning

Indeklima er naturligvis mere og andet end gulvbelægning.

Når solen på en hed juli-eftermiddag stråler fra en skyfri himmel og direkte ind ad vinduerne, er det ganske enkelt svært at være til. Løsningen på problemet hedder naturligvis solafskærmning. Og sådan en optræder i flere varianter.

Foruden markiser og persienner, kan man gardere sig mod overophedning med enten plisségardin – lamelgardin – rullegardin – liftgardiner – eller længdegardiner, helt afhængig af hvilken stil du vil indrette dit hjem med.

 

Alt til gulve og vinduer

Uanset om det er gulvet eller vinduerne, der skal have ny makeover, er der god fornuft i at lægge vejen forbi Aulin.

Det er ganske enkelt klogt at alliere sig med en fagmand, før man går i gang med ideerne.

Og når fagmanden  har sortimentet og ekspertisen til at se ethvert projekt igennem fra løs idé til endelig realisering, bliver idéen kun endnu bedre.

Aulin gør det i totalløsninger. Der er flere måder at komme godt i gang.

Du er altid velkommen til at besøge forretningen. Skulle du have lyst til at studere mulighederne for gardiner eller gulvbelægning hjemme hos dig selv, kører Aulins tæppebus ud dagligt. Du ringer og bestiller et besøg.

En tredje mulighed er Internettet, hvor du på Aulins populære hjemmesidekan få en oversigt over alle de lækre muligheder der er inden for gode kvaliteter i tæpper og gardiner.

Inden beslutningen tages, er du velkommen til at kontakte Aulin vedrørende pris og kvalitet. Når den rigtige løsning er fundet, tager Aulin sig af resten.

 

Naturfibre i gulvtæpper

Løber du sortimentet igennem, vil du hurtigt erfare, at der har været fart på tæppeudviklingen de seneste år. Udvalget hos Aulin er ikke alene imponerende i omfang, men også fantastisk inspirerende. Af eksotiske tæpper kan nævnes det specielle Yak Berber med 20% yakoksehår i blandingen, hvilket øger slidstyrken og giver et naturligt udseende. Tæpperne af sisal-fibre er et tidssvarende alternativ til det klassiske kokostæppe. Sisal-fibre er et slidstærkt naturprodukt med aner i kaktusfamilien.

Og så er det desuden et smukt materiale at klæde sine gulve i. Aulin gør det imidlertid ikke alene i tæppevarianter.

Løsningerne til gulvet tæller tillige vinyler og trægulve til bolig og erhverv. Der er således noget at komme efter uanset æstetisk og praktisk overbevisning.

 

God service

Et særkende hos Aulin er den udsøgte service. Tæppebussen kommer og fremviser det store udvalg af kvalitetstæpper.

Når processen går i gang, er alt fra kompetent vejledning,opmåling og pålægning  en naturlig service.

 

 

Gulvtæpper skal da ikke indeholde farlige stoffer

I disse dage er vi ekstra stolte af at forhandle gulvtæpper fra danske tæppeproducenter. De gør nemlig meget ud af, at tæpper selvfølgelig ikke må indeholde sundhedsskadelige stoffer. I USA er en stor tæppeproducent netop afsløret i at sælge gulvtæpper med farlige stoffer.

At producere tæpper, der giver dårligt indeklima eller er direkte sundhedsskadelige tager den danske tæppebrancheforening stor afstand fra.
Det står blandt andet i en pressemeddelelse, som brancheforeningen, der hedder Danske Mode & Textil, har udsendt. Her slår de fast at danske producenter ikke sælger gulvtæpper med skadelige stoffer. Som kunde hos os, der forhandler danske gulvtæpper, kan du derfor trygt nyde dine flotte nye gulvtæpper fra Aulin  gardiner og gardiner.

 

Gulvtæpper halverer svævestøv i luften

Ny tysk undersøgelse vil sætte skub i den danske indeklimadebat. Konklusionen er, at den gennemsnitlige koncentration af svævestøv i boliger med glat gulv er dobbelt så stor som i boliger med gulvtæpper.
Hos brancheorganisationen Dansk Textil og Beklædning studerer man for tiden med særdeles stor interesse en ny tysk undersøgelse af svævestøvskoncentrationer i boliger. Hovedkonklusionen er nemlig klar: Den gennemsnitlige koncentration af svævestøv i boliger med glat gulv er dobbelt så stor som i boliger med gulvtæpper.

Ifølge underdirektør i Dansk Textil & Beklædning, Aage K. Feddersen, må det få konsekvenser i den danske indeklimadebat, hvor gulvtæpper ofte lægges for had som direkte skadelige for allergikere. I Dansk Textil og Beklædning samt i den danske tæppebranche har vi længe vidst, at gulvtæpper binder svævestøvet, og at svævestøvet er mindre i rum med gulvtæpper, men i den danske indeklimadebat er disse synspunkter ofte nedgjort som partsindlæg. Derfor er vi selvsagt særdeles tilfredse med, at der nu foreligger uafhængige undersøgelser, som dokumenterer, at glatte gulve fremmer den svævestøvskoncentration, som under alle omstændigheder er til gene for mennesker, og som kan være direkte ubehagelig for allergikere og andre med overfølsomhedssymptomer, udtaler Aage K. Feddersen.

 

Grundig og uvildig tysk analyse

Aage K. Feddersen lægger stor vægt på, at afsenderen af den nye analyse af svævestøvet er det tyske allergi- og astmaforbund (Deutscher Allergie- und Astmabund e.V, DAAB) og det tyske selskab for miljø- og indeklimaanalyse (Gesellschaft für Umwelt- und Innenraumanalytik, GUI).

Støvmålingerne er gennemført med internationalt videnskabeligt godkendte måleapparater med anvendelse af bl.a. 16 kanals laser partikeltællere.
Forklaringen på støvkoncentrationerne er, at i rum med glatte gulve hvirvles svævestøvet konstant rundt i luften, hvorimod støvet bindes til gulvtæpper.

I den tyske undersøgelse er koncentrationen i gennemsnit 62,9 mikrogram pr. kubikmeter i rum med glatte gulve, hvorimod gennemsnitsværdien er 30,4 mikrogram pr. kubikmeter i rum med gulvtæpper. Med støvet bundet i gulvtæppet er det naturligvis vigtigt at foretage en renholdelse efter forskrifterne. Men det er som bekendt nemt at støvsuge et tæppe, hvorimod det selvsagt er sværere i et almindeligt hjem at suge svævestøvet ud af luften.
At støv kan have en skadelig virkning på helbredet er en kendt sag, men en stor del af forskningen har koncentreret sig om det udendørs støv. Kvaliteten af udeluften bliver da også bedre og bedre i disse år, men det er også vigtigt, at vi fokuserer på indeklimaet, hvor vi rent faktisk tilbringer 90 procent af vores liv, siger Aage K. Feddersen og minder om, at ikke kun støvet udgør et problem.

Andre skadelige stoffer kan binde sig til støvet, f.eks. allergener, som på denne måde kan trænge ned i lungerne og fremkalde allergiske reaktioner. Dette oplever en stigende del af befolkningen i disse år.

 

Gulvtæpper har mange fordele

Hos Dansk Textil & Beklædning er man ikke i tvivl om, at den nye tyske analyse vil blive modtaget med begejstring i den danske tæppebranche, hvor man i flere år har arbejdet intenst med at forbedre kvaliteten, herunder sikre en mere miljøvenlig produktion.
Vi er da meget bevidste om, at der også er noget, der hedder mode, når det gælder valg af gulvbelægning, men vil vi overordnet gerne, at debatten om fortrin og ulemper foregår på et sagligt plan. Der er almindelig enighed om, at gulvtæpper har mange fordele, f.eks. når det gælder akustik, komfort og mindsket risiko for faldulykker.

Derfor er vi meget tilfredse med den tyske analyse, der sætter indeklimadebatten i det rette perspektiv og dermed gennemhuller en række af de myter og fordomme, der hersker på området, udtaler Aage K. Feddersen.
Til redaktionen:
Analysens resultater kan rekvireres ved henvendelse til Dansk Textil & Beklædning